JÁTROVÁ PAŠTIKA (po Francouzsku)

XBAZAR.eu  : KUCHTIK / RECEPTY / ZABIJAČKA DOMÁCÍ / ZABIJAČKA PAŠTIKY / 




INGREDIENCE: 300g jater nakrájených na kousky -hovězích, telecích, vepřových nebo i kuřecích, 150-200g másla,1 cibule, 2 stroužky česneku, sůl, koňak nebo brandy. Máslo vytáhneme z lednice aspoň 1 hod. před použitím.

POSTUP PŘÍPRAVY: Do většího kastrolu na 50 g másla, dáme zpěnit velmi nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme 2 nakrájené stroužky česneku, znovu zpěníme a přidáme nakrájená játra. Za stálého míchání smažíme na mírném ohni asi 8 minut. Nenecháme je udělat hodně, protože jinak by moc ztvrdly. Až budou skoro hotové, podlijeme je sklenkou brandy nebo koňaku, mícháme, necháme vypařit brandy, osolíme a zhasneme. Necháme zchladnout. V misce namočíme rohlík v trošce mléka, přidáme trochu brandy, portského či tokaje. Do mixeru dáme vychladlá játra s cibulkou a šťávou ze smažení, přidáme namočený rohlík a 100g másla, a řádně rozmixujeme, až vznikne jemná paštika. Dle chuti dosolíme. Dáme ji do misky a do ledničky na několik hodin vychladnout. Podáváme na opečeném bílém chlebě. Abychom ji mohli nechat v ledničce několik dní, dáme ji natlačenou do sklenice od marmelády s hermetickým víčkem. Moc dobré, děti to milují.



JÁTROVÁ PAŠTIKA (po Francouzsku) JÁTROVÁ PAŠTIKA (po Francouzsku)



QR (http://qrcod.cz) -  - www.xkuchtik.cz Akvarijní náplň - filtrační AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů !
AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů
 


Průměr:  2,98 | Hodnotilo: 1377 x
1  |   2  |   3  |   4  |   5  |

 

 

 

Kategorie na xkuchtik.cz